zondag, januari 16, 2005

Vind het antwoord

Een aardige ondersteuning bij het zoeken op het web was altijd Gurunet. Je download een plugin, en daarna - als je online bent natuurlijk - hoef je alleen maar met "ALT+linkermuisklik" op een woord te klikken (in iedere willekeurig tekst op je scherm, of het nou een browserpagina is of een tekstdocument of whatever), en je krijgt een korte woordenboek- of encyclopedie-omschrijving van het begrip. Negen van de tien keer ben je met een ALT-klikje klaar met zoeken.

Heel handig, en de dienst werd steeds uitgebreid met nieuwe databases en functionaliteiten. En - het kon niet uitblijven - uiteindelijk was hij niet meer gratis. Tenminste, een deel van de content nog wel, maar als je dan verder ging bladeren in de menuknoppen van het pop-upscherm kreeg je steeds vaker: "hiervoor moet u upgraden naar...." Balen.

Nu is Gurunet gestopt met z'n diensten - althans ze verkopen het niet meer -, maar in plaats daarvan bieden ze nu Answers.com. Hetzelfde verhaal, alleen hoef je niet per se de plugin te downloaden. Je kunt je zoekterm ook op de site invullen. Maar die ALT-klik is wel erg handig, en... hij is weer gratis. Voor hoelang? Geen idee. Maar voorlopig ben ik weer helemaal gelukkig.

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Bookmarked!

(insert thumbsup smiley here)

16 januari 2005 om 21:02  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage