zaterdag, november 13, 2004

Spam als code

Als je niet wilt dat je e-mail gelezen wordt, dan kun je je berichten versleutelen met een encryptie-sleutel. Met hulpmiddelen als PGP kunnen alleen ontvangers die in het bezit zijn van een speciale decodeer-code jouw berichten lezen. Probleem is alleen dat je daarmee ook meteen de aandacht op je vestigt: “Heee, die jongen versleutelt zijn berichten, zou hij wat te verbergen hebben?” Een ander manier is gebruik maken van Spam Mimic
. Via deze website kun een kort tekstje intikken, en vervolgens laten omzetten in een spam mailtje. Dat oeverloze verhaal over een fantastische e-commerce deal mail je vervolgens naar wie je maar wilt. Geen haan die ernaar kraait: het is spam! Niet te onderscheiden van negentig procent van het mailverkeer. Maar tussen de regels door spreek je met je vrienden af om de macht te grijpen. En niemand heeft het in de gaten. De ontvanger kan het bericht laten decoderen via dezelfde website. Zo simpel dat het misschien nog echt werkt ook. Natuurlijk hoeven de geheime diensten alleen maar het webverkeer van en naar deze site in de gaten te houden. Zouden ze dat ook doen?

Deze link is gemaild door een lezer. Bij een recente computercrash is mijn mailarchief wat door elkaar gehusseld en ik kan zijn bericht niet meer vinden. Als je je even meldt dan kan ik je hier krediet geven voor deze fraaie vondst.

UPDATE

Inmiddels heeft de lezer zich gemeld. Alsnog dank aan Jasper Terveer derhalve!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage