zaterdag, december 04, 2004

Linuxbox

Vanaf het moment dat Microsoft probeerde de spelcomputer-markt te veroveren met de Xbox hebben hackers geprobeerd om de box te kraken. Microsoft wil ons namelijk zo graag aan de Xbox hebben, dat ze geld op de machine toeleggen in de overtuiging dat ze het dubbel en dwars terugverdienen met de verkoop van games en inkomsten uit het online spelen. Wie de Xbox kan omkraken tot een normale pc heeft dus voor weinig geld een aardige computer.
De Xbox is inderdaad om te bouwen tot een computer die onder Linux draait. Wie dat wil kan via de site xbox-linux.org leren hoe hij z’n machine te lijf moet gaan. Nou is Linux een prachtig alternatief besturingssysteem voor Windows, maar het blijft altijd wat minder plug and play. En als we Linux op een gehackte spelcomputer willen installeren dan komen we nog een paar extra hindernissen tegen. Geen nood: de site is een ontmoetingsplaats waar je contact kunt opnemen met een vriendelijke hacker bij jou in de buurt, die het klusje voor een reep chocola of een blikje Red Bull wel wil klaren.
Lees trouwens wel even goed door wat je je op de hals haalt voordat je je gave gamesmachine gaat verlinuxen: in de FAQ staan de nodige waarschuwingen over rare bugs die vooral het online spelen met de Xbox in de soep laten lopen. Je moet er dus wat voor over hebben om Microsoft te pesten.


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage